Klik hier voor een volledig overzicht van de activiteiten
Achter glas - Groenten telen in serre of kas (deel 1)
Achter glas - Groenten telen in serre of kas (deel 2)
met Jos Van Hoecke
Op dinsdag 27 februari 2018 in de refter van de Gemeenteschool, Margote 114 te Wichelen (naast de brandweerkazerne) om 19u30 - einde rond 22u. Groenten telen in serre of kas
De prille lente en het voorjaar komen hier aan bod. Dit is de periode van aanvang februari tot begin mei. Wat zijn de groenten die we kunnen zaaien, verspenen, opkweken en oogsten.
Onderhoud, gewasbescherming, watergift enz… kortom, alles wat in die maanden te gebeuren staat, wordt glashelder uit de doeken gedaan door Jos Van Hoecke. We maken meteen ook kennis met het nieuwe boek dat Jos voor Velt schreef over dit onderwerp.

Vervolg van 30 januari 2018. Op 15 mei sluiten wij het verhaal af van de werkzaamheden in de serre.

Inkom :Veltleden : gratis
 niet-leden : 2 euro
overzicht van de activiteiten
Snoeien
Snoeien in de fruittuin
snoeien Op zaterdag 3 maart 2018 om 14u in de tuin van Velt-leden Hubert Ingels en Werner Praet, Mosstraat 37/41, 9260 Wichelen. Klik hier voor een kaartje of volg de Velt-wegwijzers.
Een ervaren snoeier toont ons hoe je fruitbomen en -struiken in vorm brengt en er tegelijkertijd voor zorgt dat je het volgende seizoen een optimaal rendement behaalt.

Inkom: 2 euro

snoeien
overzicht van de activiteiten
Bloemschikken
Bloemschikken "Pasen en de lente"
Op dinsdag 6 maart en maandag 19 maart 2018 in de refter van de Gemeenteschool, Margote 114 te Wichelen (naast de brandweerkazerne) telkens om 19u30 - einde rond 22u.

Opgelet: het bloemschikken begint om 19u30.

De tweede les is op maandag 19 maart.

Les 1 op dinsdag 6 maart is een demonstratieles. Die dag is de lente al in zicht, wie weet zitten we er dan al volop in. De bloemstukken worden door de lesgever gemaakt en daarna verloot onder de aanwezigen.

Deel 2 op maandag 19 maart is de "doe"-avond en gaan we zelf aan de slag op basis van de voorbeelden of met een eigen ontwerp. We laten onze creativiteit de vrije loop.

Mee te brengen voor de 2e les: een plastiek (vuilnis)zak om op de tafel te leggen, schaar, mes, fijne binddraad en oasis die goed vochtig is.
pasen
Inkom : Veltleden : 4 euro
  niet-leden : 9 euro
Inkom voor de 2 avonden samen
Iedereen is van harte welkom.
tulpen
overzicht van de activiteiten
Snoeien in de fruit- en siertuin (theorie)
Snoeien in de fruit- en siertuin (theorie)
met Jan Van Bogaert

Op dinsdag 13 maart 2018 in de refter van de Gemeenteschool, Margote 114 te Wichelen (naast de brandweerkazerne) om 19u30 - einde rond 22u.
Snoeien in de fruit- en siertuin
Velt-lesgever Jan Van Bogaert geeft uitleg over de basisprincipes van het snoeien (vormsnoei, gesteltakken, bloembotten, enz…) en de zomersnoei.

Een praktijkdemonstratie zomersnoei zal plaats hebben op zaterdag 22 september 2018.

Inkom :Velt-leden : 1 euro
 niet-leden : 3 euro
overzicht van de activiteiten